Workshop Vilten op het landgoed Kuulkes in Limburg

Workshop Vilten:

In ons Kuulkes Kunst Atelier in Limburg kun je een workshop vilten volgen. Dit kan voor een halve dag, een hele dag of zelfs een meerdaagse workshop is mogelijk! Wanneer je een groter werkstuk zou willen vilten, zoals bijvoorbeeld een jas, zoals deze op de onder- en bovenstaande foto’s zijn afgebeeld, is een meerdaagse workshop aangeraden.

Voor grotere groepen is het mogelijk om bij jou op lokatie te komen, heel geschikt voor een dag teambuilding of voor verenigingen.
Informeer gerust naar de mogelijkheden, neem contact op met ons voor vragen (en de antwoorden) . 

Wil je meer weten over een workshop vilten bij Kuulkes Kunst Atelier in Limburg?

Op de contactpagina staan alle benodigde gegevens om contact op te nemen.

De kosten voor een workshop vilten zijn afhankelijk van de grootte van de groep en van hetgeen je voor ogen hebt.

Het vilten in het kort beschreven:

De ruwe wol van het schaap wordt allereerst gewassen daarna gekaard. Er kan met de wol ofwel een droog proces of een nat proces worden gevolgd.

Bij het droge proces, ook wel het naaldvilten genoemd, wordt geen water of zeep gebruikt. Door middel van priknaalden (viltnaalden)wordt de wol tot een massa geprikt. Dit kan bijvoorbeeld een speldenkussen of een dierfiguur zijn.

Bij het natvilten wordt de wol dun uitgelegd en met water en zeep verder verwerkt tot een stevige lap. Deze lap kan dan tot tot een sjaal, een kledingstuk of schoeisel wordt verwerkt.

Voor wie is het vilten?

Voor iedereen, jong of oud, maakt niet uit. Er zijn talloze mogelijkheden om met vilt iets te maken. Vanzelfsprekend word je in ons atelier begeleid bij het maken van een werkstuk, wij hebben meer dan voldoende ervaring en scholing. Ook voor de nodige materialen wordt gezorgd!