De Graveerderij

Graveerderij Kuulkes
Graveerderij Kuulkes
graveerderij Kuulkes Kunst Atelier

Een korte uitleg over de Graveerderij

In onze graveerderij op het Landgoed Kuulkes werken wij met verschillende middelen en gereedschappen om te komen tot een uniek werkstuk voor u.

Wij gebruiken oa een computergestuurde graveermachine. Met deze machine wordt door middel van een diamantstift of een frees in het te graveren materiaal gegraveerd. Met behulp van een frees wordt er over een grotere oppervlakte materiaal verwijderd.

Omdat wij in onze werkplaats met een computergestuurde machine werken kunnen wij al uw voorwerpen graveren. En dus kunt u ook zelf gemaakte afbeeldingen of ideeën door ons laten graveren. Het graveren is op een groot aantal metalen alsmede op kunststoffen mogelijk.

Het Handgraveren

De grootste voldoening wordt door mij echter gehaald uit het met de hand graveren .

Hierbij wordt van oudsher met een burijn of graveersteker gewerkt. Met dit gereedschap wordt het materiaal weggesneden dan wel weggestoken. Deze methode geeft een veel levendiger beeld op dan de gravures die met een machine (de pantograaf) worden gemaakt. 

Deze methode van handgraveren wordt oa gebruikt voor het graveren van schutterszilver, koningszilver en keizerszilver van de schutterijen. Hierdoor wordt een zeer persoonlijke uitdrukking gegeven aan het zilverwerk.

Het handgraveren leent zich hierdoor bij uitstek voor het graveren van afbeeldingen, letters en monogrammen. Kijk ook maar eens op de pagina van het schutterszilver