Mozaiek laten maken of zelf maken?

mozaiek laten maken kuulkes kunst atelier

Kuulkes Kunst Atelier

Een korte uitleg over Mozaiek

Mozaiek is een kunstvorm die erg ver terug gaat, denk hierbij aan Zuid-Europese mozaiekwerken uit de Griekse en Romeinse tijden.

Een mozaiek kan worden gemaakt met een grote diversiteit aan materialen. Vroeger was dit vooral marmer en andere organische materialen zoals beenderen en hout.

Later is daar uiteraard glas bij gekomen. Denk hierbij een tiffanyglas, glastegeltjes en smalti.

Bij mozaiek in onze eigen omgeving kunnen we denken  aan mozaiekwerk verwerkt in een terras, of een mozaiekwand in bijvoorbeeld uw badkamer

mozaiek chat noir kuulkes
Mozaiek Kuulkes Kunst Atelier

Workshop Mozaiek

 

Soorten workshops:

Een gezellige dag met vrienden, familie, bedrijf of wat dan ook? En aan het einde van de dag naar huis met een zelf gemaakt mozaiek?  Een dienblad, een schaal of een ander voorwerp? Lees verder en kijk wat wij voor je kunnen betekenen!
Aanmelden voor een workshop mozaiek,  tenminste met een groep van minimaal 6 personen. De workshop  kan in combinatie met een lunch, een High Tea of een Indonesisch diner. Dit is geen verplichting! De kosten voor een workshop bedragen € 45,00 per persoon. Dit is exclusief de eventuele lunch/High Tea of diner. De prijzen voor het eten zijn afhankelijk van hetgeen je wenst. De mogelijkheden zijn uitgebreid, je kan overdag komen, maar ook ’s-middags en ’s-avonds.
Een workshop duurt ongeveer 4 uren.

Aan het einde van de dag/workshop ga je naar huis met een prachtig zelf gemaakt werkstuk!!  Omdat het werkstuk aan het einde van de workshop nog niet is gedroogd krijg je het benodigde materiaal/voegsel mee naar huis, zodat je het zelf kunt voegen. We geven een instructie hoe het voegen in zijn werk gaat.
Voor groepen groter dan 15 personen is het ook mogelijk om op lokatie te komen.

Prijzen: Groepen tot/met  8 personen €45, meer dan 8 personen € 40,00.

Wil je een idee krijgen hoe zo’n workshop er uit ziet? Klik op deze link, deze verwijst naar de pagina workshops

 

Opdrachten Mozaiek laten maken

 

Bij Kuulkes Kunst Atelier kun je zelf  tuinmeubilair (kijk op deze pagina bij Sociaal Benkske), meubels, beelden, decoratieve elementen en wandpanelen mozaieken. Je kunt dit ook door ons laten doen, wij maken enkel unieke werkstukken! Wat bij ons is gemaakt zie je gegarandeerd nergens anders!
Je woonkamer, je badkamer of zelfs het toilet leent zich uitstekend voor een werkstuk van mozaiek. Zelf, door jou gemaakt of door ons Kunst Atelier!
Ons tuinmeubilair, zoals banken, stoelen of paddenstoelen lenen zich bij uitstek om je tuin op te fleuren. Deze zijn weerbestendig en diefstalproof . De kleuren kun je zelf uitkiezen evenals de motieven en wij kunnen je daar zeer goed in adviseren.
Als je ervoor kiest om door ons een mozaiek werk te laten maken kunnen wij het ontwerp voor je maken, geheel naar jouw wensen. Wij kunnen ontwerpen maken voor het tuinmeubilair, de paddenstoelen, beelden, sculpturen enz. 

Jouw wensen zijn ons uitgangspunt! Wij gebruiken voor onze mozaieken de meest uiteenlopende materialen, zoals de gebruikelijke mozaieksteentjes, glasmozaiek, smalti, maar bijvoorbeeld ook scherven van oud servies of marmer.

mozaiek/smalti Kuulkes Kunst Atelier
Smalti werkstuk naar afbeelding van Mucha
mozaiek pagina kuulkes

Kuulkes Kunst Atelier Tuinmeubels en Decoratie

 

Kuulkes Kunst Atelier Atelier heeft ook zijn eigen lijn van zitmeubels voor in de tuin. Banken, stoelen en tafels voor buiten. Deze zijn bewerkt met mozaïek. Het ontwerp kunnen wij voor je doen, maar je kunt ook zelf een ontwerp aanleveren. Uiteraard wordt het een en ander vooraf met je besproken. Het tuinmeubilair wordt vervaardigd van massief beton en is dus tot in lengte van dagen beschermd tegen de weersinvloeden .

Verder ook in het assortiment tuinmeubilair, de paddenstoel, in drie verschillende groottes en met de keuze uit twee verschillende hoeden (bovenkant)  Ook hiervoor geldt: weerbestendig omdat ook deze zijn gemaakt van massief beton.

mallen maken mozaiek Kuulkes Kunst Atelier
mallen maken bij Kuulkes Kunst Atelier
mozaiek paddenstoel kuulkes
mozaiek vlinder kuulkes

Tafels

 

Wil je een tafel, geheel naar jouw wensen, met mozaiek of een misschien een zogenaamde river-table? Ook deze worden door ons geleverd. Kan van een kleine side table tot een grote eettafel voor binnen of voor buiten, op je terras. Heb je zelf een idee of een ontwerp? Prima, bespreek dit met ons en samen kijken we dan of het uitvoerbaar is.

Mozaiek Tafel voor Buiten

Ronde mozaiektafel voor buiten, eventueel af te werken met een epoxylaag. Door deze laag is de tafel heel eenvoudig te reinigen en wordt het mozaiek tegen weersinvloeden beschermt. Doorsnede van deze prachtige tafel is ongeveer 130 cm.

Mozaiek Tafel voor Universiteit Diergeneeskunde Utrecht

Mozaiek tafel met onderstel van gietijzeren Singer industriële naaimachine. Afmeting ongeveer 130 x 75 cm.

Wandmozaieken

 

Ook leveren wij wandmozaieken, bijvoorbeeld een mooie omlijsting voor een spiegel, je “naamplaat” bij de voordeur, uitgewerkt in mozaiek. Een wandpaneel in de badkamer of keuken, je bedenkt het en wij maken het voor je.  

mozaiek wand kuulkes

Vragen?

Heeft u vragen van welke aard dan ook, Gebruik de link naar de contactpagina, hier kunt u het contactformulier invullen en wij antwoorden u zo snel mogelijk

Kuulkes Kunst Atelier

Enkele voorbeelden van mozaiek werkstukken, door ons zelf gemaakt of door cursisten van workshops

Klik op de foto voor een vergroting.

Kuulkes Kunst Atelier

Project Sociaal Benkske

Drie Sociale Benkskes, te zien en te bewonderen aan de Prinses Beatrixstraat te Stramproy. Banken gemaakt in ons atelier in samenwerking met maar liefst 60 vrijwilligers uit Stramproy.

Dorpsgezicht Stramproy, een aantal bezienswaardigheden weergegeven in de vlakken

Achterzijde van deze bank, gestileerde plattegrond van Stramproy. Verdeeld in de 7 roten (wijken) van Stramproy

Thema natuur, voorzijde van de bank

Achterzijde van de bank

Thema muziek, sport en spel, voorzijde van de bank

Achterzijde van de bank

Kuulkes Kunst Atelier

Laatste project in het atelier

Laatste project van het atelier, een torso met een hoogte van ongeveer 1 meter. bewerkt met diverse soorten van mozaieksteentjes zoals glas.