Goudsmederij Kuulkes

Kuulkes Kunst Atelier

Goud- en Zilversmederij Kuulkes

Wat doet de Goudsmederij Kuulkes voor U?

In onze goud- en zilversmederij worden geen series gouden of zilveren sieraden vervaardigd, maar enkel en alleen unieke stukken.

In overleg met u als klant wordt er een ontwerp gemaakt en besproken. John de goudsmid maakt van het idee of ontwerp een tekening en deze wordt dan met u besproken.

Het werkstuk kan worden gemaakt in de diverse metalen, zoals goud, zilver, platina of wit goud.  Er bestaat ook de mogelijkheid dat u uw eigen metalen aanlevert, bijvoorbeeld niet meer gebruikte gouden of zilveren sieraden.

Deze worden dan door ons op waarde geschat en daarna omgesmolten. Dit wordt dan daarna in het nieuwe sieraad verwerkt.

Verder kunnen wij ook edelstenen en/of diamanten verwerken in uw sieraden. Het zetten van de diamanten of edelstenen gebeurt ook in ons eigen atelier. 

Het maken van herdenkings- en assieraden is een specialiteit geworden van ons atelier.

Kuulkes Kunst Atelier

Mokume Gane

Mokume-gane is een oude Japanse smeedtechniek die haar naam dankt aan haar uiterlijk: mokume betekent houtnerf en gane metaal. Het is een versieringstechniek die niet vaak in de edelsmeedkunst wordt toegepast omdat zij erg arbeidsintensief is.

Itame-gane is houtnerf met ogen, terwijl masame-gane evenwijdige lijnen betekent.

Bij het maken van mokume worden verschillende lagen non-ferrometaal, zoals goud, platina, koper, zilver, shakudo of shibuichi (legering van 25% zilver en 75% koper) gebruikt. Door middel van temperatuur (oven of vlam) en druk (door middel van een klem) worden deze lagen metaal aan elkaar gesmolten (welproces) tot een groot blok mokume.

Door diverse bewerkingen zoals boren, frezen, vijlen, etsen, afwisselend met het dunner smeden van het blok mokume ontstaan er aan de oppervlakte van dit metaal patronen die de indruk geven van een in de natuur ontstaan metaal.

De lijnen en patronen in het oppervlak van het metaal hebben een sterk organisch karakter.

(tekst Wikipedia)

Mokume Gane Ringen

mokume gane Kuulkes Stramproy
Foto Pinterest
mokume gane Kuulkes Stramproy
Foto Pinterest

De hieronder afgebeelde  ringen werden gemaakt in ons eigen atelier door de goudsmid John. Elk exemplaar is uniek wat de structuur betreft en worden alle met de hand gemaakt. De keuze van de gebruikte materialen is uiteraard aan u. Ook is het vanzelfsprekend mogelijk om andere sieraden met deze techniek te maken, zoals onder andere armbanden of halssieraden. De keuze is aan u, u bedenkt het en wij maken het voor u!

De sieraden kunnen naar wens aan de binnen- of buitenzijde door ons worden gegraveerd.

Kuulkes Kunst Atelier

Heeft u nog vragen over de goudsmederij Kuulkes, dan kunt u gebruik maken van de contactpagina voor de benodigde gegevens